Добротворна организација „Тројеручица“ прославила крсну славу

Published On: 28/07/2021

Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске „Тројеручица“ обележила је крсну славу, Икону Пресвете Богородице Тројеручице, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Бијељини, где је служена света литургија и освештан славски колач.

Кум славе, градоначелник Љубиша Петровић, честитао је члановима и истакао добар однос локалне заједнице и добротворног друштва за које је рекао да су пример како и на који начин се може помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

У име ДО „Тројеручица“ свештеник Александар Мирковић је захвалио свештенству Саборног храма и свим свештеницима Епархије зворничко-тузланске који се у својим парохијама труде и помажу потребите а својим редовним чланаринама стимулишу рад добротворне организације Епархије зворничко-тузланске.

Потребно је истаћи да је том приликом управа Саборног храма у Бијељини сав свој приход од прилога тог дана уплатила на рачун те добротворне организације, која је основана 2018. године са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија и делује у целој Епархији.

Чланови те хуманитарне организације помажу свима којима је помоћ потребна, вишечлане породице, социјално-угрожене, расељене, као и све који су дали свој допринос у стварању Републике Српске.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести