Донаторска акција за Ваведењски манастир у Бангаби

Published On: 15/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан, на позив Преосвећеног Епископа канберског Руске Заграничне Цркве г. Георгија, одржао је запажено духовно предавање у Покровском храму у Кабрамати на тему Богочовечански живот у Христу по Светом ави Јустину Поповићу.

Скуп је отворио епископ Георгије, а предавачу је захвалио прота Борис Игнатијевски, старешина храма. Сабрање је представљало део акције прикупљања помоћи за сестринство манастира Ваведења Пресвете Богородице у Бангаби. Овај тихи молитвени кутак налази се на око 400 километара од Сиднеја, а молитвено га посећују Руси, Срби и други православни верници како би се Богу помолили и примили духовну утеху од мати Ане и њеног сестринства. 

После предавања, које је са великом пажњом праћено од присутних, али и посредством интернета, у Парохијском дому је организована аукција уметничких дела и других приложених вредности у сврху прикупљања донација. Такође, верни су могли и да купе манастирско рукодеље, природне мелеме, бројанице, шалове и остале производе из манастирске понуде. Организаор акције г. Марко Ганин је објавио на крају скупа да је акција успела и да је прикупљена знатна количина средстава. На крају вечери поруком се обратила и игуманија Ана која је посебно захвалила владикама Георгију и Силуану, али и свима који су у акцији учествовали.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести