Донаторска вече у Ивковаћком Прњавору

Published On: 16/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијки г. Јован учествовао је 14. фебруара 2022. године, уочи празника Сретења, у донаторској вечери коју су организовали свештеник Милош Тодоровић, верни народ парохије лоћичке и г. Мирослав Кнежевић у Ивковаћком Прњавору при храму Рођења Пресвете Богородице.

После обиласка цркве и разговора са ученицима Пољопривредно-ветеринарске средње школе у Рековцу, који су за ту прилику припремили посластице из традиционалне кухиње, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован се обратио народу:

-Ја сам, браћо и сестре, веома радостан што сам овде са вама. Веома се радујем овом поводу који нас је овде сабрао, а то је, на првом месту, љубав нашег брата Мирослава да се окупимо око ове светиње ваше око које су се вековима ваши преци окупљали. Ово наше данашње сабрање говори да је од ваших предака остало то у вашој души и вашем срцу и ја вас молим да не заборавите ову светињу. Овде је вековима народ долазио и Богу се молио, вековима тражио утеху од Бога, а невоље су нам биле, знамо кроз историју, многе. Мало је народа који имају тако дуготрајну, али истрајну историју као што има наш српски народ. То што је српски народ чувен и распрострањен не само у Европи, него и шире, то јесу заправо његове тапије, а те тапије су управо наше цркве и наши манастири око којих се вековима народ окупљао.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести