Допунскa школa на српском језику у Бремену

Published On: 09/07/2021

У суботу, 3. јула 2021. године, у храму Светог Георгија у Бремену, уз поштовање епидемиолошких мера, одржана је молитва благодарења на крају школске 2020/2021. године за ученике Допунске школе на српском језику. 

Након свечане молитве и поклоњења крсту и иконама, протојереј Саша Момировић се обратио ђацима, учитељици, родитељима и представницима Српског културног центра и честитао им на успешно завршеној школској години и истакао значај очувања матерњег језика, вере и културе.

Учитељица Слађана Дуњић Фридрих изразила је велико задовољство због ангажовања, труда и постигнутог успеха својих ђака, упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом. Захвалила је свештеницима, Српском културном центру и родитељима на подршци и успешној сарадњи. 

Химном Боже правде ученици су започели пригодан програм. Присутни су чули прегршт рецитација, прича о истакнутим српским историјским личностима као и радове ученика који су учествовали на литерарном конкурсу на тему Мој језик, мој свет – Зашто учим српски језик, који је расписала Амбасада Републике Србије у Берлину.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка

Најновије вести

Повезане вести