Духовне радости у Младеновцу

Published On: 24/02/2021

У Недељу о митару и фарисеју, 21. фебруара 2021. године, на празник Светог Теодора Стратилата, пророка Захарије и Светог Саве Другог, Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Драгољуб Ракић и Миладин Михаиловић, Мића Ћирковић и Жељко Ивковић, јеромонах Петар (Драгојловић), протојереј Ратко Аврамовић, јереји Никола Петровић и Сава Величковић и протођакон Иван Гашић.

Пре Литургије Епископ је освештао фрескопис младеновачке цркве чиме је символично означен завршетак опсежних радова на уређењу храма Успења Пресвете Богородице. Током неколико претходних година црква је комплетно обновљена, осликане су фреске и иконе на иконостасу, уређене су канцеларије, продавница и парохијски дом, каменом поплочане стазе, парохијски дом и ограда и направљен паркинг у порти.

Богослужење су својим појањем улепшали Србски православни појци из Београда

Током свете Литургије Епископ је одликовао је пароха трећег младеновачког протонамесника Ратка Аврамовића протојерејским чином, док је младеновачког вероучитеља Сашу Костадиновића рукоположио у ђаконски чин.

Након причешћа великог броја верника младеновачке цркве Владика је одликовао архијерејским захвалницама г. Јована Мацуру, г. Зорана Бојовића, г. Љубана Петровића, г. Чедомира Новаковића, гђу Снежану Антонијевић и гђу Даринку Срејић из Младеновца.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести