Европска недеља спорта у част милешевског јубилеја

Published On: 26/08/2021

Након вечерње службе у манастиру Милешеви, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је 25. августа 2021. године у посету координатора за школски спорт Златиборског округа г. Бранислава Дивца.

Преосвећени је дао благослов да се у част осамстогодишњег јубилеја манастира Милешеве, 24. септембра 2021. године у тој светињи одржи Европска недеља спорта у организацији Савеза за школски спорт Србије и Олимпијског комитета Србије.

У манифестацији ће учествовати 120 деце узраста од првог до четвртог разреда основне школе. Деца ће учествовати на културно-историјској радионици у оквиру које ће обићи манастирску ризницу и слушати о културном, верском и историјском значају манастира Милешеве, као и на спортској радионици која је подељена у три дела: плесна играоница, атлетска играоница, игре Штап и канап.

Ова манифестација се одржава традиционално крајем септембра, а манастир Милешева и Општина Пријепоље по први пут су домаћини овогодишњег спортског саборовања. Манифестацији ће присуствовати челници локалне самоуправе и Савеза за школски спорт Србије.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести