Епархијско такмичење из веронауке у Источном Сарајеву

Published On: 13/04/2022

У ОШ „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву 9. априла 2022. године одржано је епархијско такмичење за ученике веронауке са подручја Митрополије дабробосанске. Ђаци из 17 општина такмичили су се у организацији вероучитеља Милоша Драшковића и Небојше Коларића, који су се поред гостопримства и хришћанске љубазности, побринули и да вероучитељима и ђацима изложе укратко историјат ОШ „Свети Сава“ и одрже предавање испред споменика страдалој српској деци из Одбрамбено-отаџбинском рату који се налази код улаза у школу.

Такмичење је протекло у савршеном реду, а сви ђаци су показали завидан ниво знања. Након официјалног дела, уследило је дружење и упознавање ученика, а вјероучитељи су изложили резултате на увид јавности. Првих пет рангираних ученика награђено је захвалницом и пригодном наградом, а остали ђаци су добили награде за учешће на такмичењу.

Победник такмичења био је Стефан Витомир из Хан Пијеска, чији је вероучитељ протојереј-ставрофор Бранко Брежанчић, друго мјесто заузео је Огњен Мојовић из Пала, вероучитељице Александре Срдановић, треће место освојила је Ана Симанић из Војковића, вероучитељице Драгане Ковач, четврто место је припало Ани Млађеновић из Сребренице, вероучитељице Данијеле Млађеновић, док је пето место заузео Мијат Церовић из Рудог, вероучитељице Славице Шимшић.

Свештеник Младен Дробњак, координатор за веронауку у Митрополији дабробосанској, на крају окупљања се обратио свим ученицима, вероучитељима, организаторима такмичења и директорици школе и захвалио им на одлично организованом и обављеном задатку. Директорици Жељки Топалић је уручена и икона Светог Саве у знак захвалности и велике помоћи у спровођењу такмичења.

свештеник Дејан Ђуричић

Извор: Митрополија дабробосанска

Најновије вести

Повезане вести