Епикоп Иринеј у посети бостонској парохији

Published On: 07/07/2021

Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј посетио је 4. јула 2021. године, на празник Преподобне Анастасије Српске, парохију у Бостону и молитвено присуствовао светој Литургији у Саборном храму Светог Саве у Кембриџу. Том приликом, служен је помен поводом пете годишњице од упокојења монаха Гаврила, оца од бостонског пароха протојереја-ставрофора Александра Влајковића.

На крају свете Литургије епископ Иринеј је поздравио верни народ призвавши на њега благослов Божји и честитао му празник, Дан независности, који се тог дана  славио широм Америке.

По завршетку свете Литургије одржано је предавање у црквеној сали. Присутнима се обратио г. Милутин Николић, власник школе „Звездобројци“ и онлајн школе за српски језик и културу САВА. Он се најпре захвалио за добродошлицу и подршку коју је добио од епископа Иринеја који је дао благослов за промоцију школе, а затим је детаљно говорио о раду школе наглашавајући да је главни циљ постизање двојезичности код  српске деце у иностранству. Уследио је срдачан разговор између родитеља и госта из Србије.

Извор: Епархија источноамеричка

Најновије вести

Повезане вести