Епископ Андреј посетио аустријског војног бискупа Фрајштетерa

Published On: 15/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је аустријског војног бискупа Вернера Фрајштетерa. Црквени великодостојници су разговарали о унапређењу сарадње са обзиром да у Републици Аустрији живи преко 400 000 Срба. Такође, саговорници су изнели мишљења о дијалогу Цркава и значају живота у миру и слози, уважавајући једни друге у међусобном дијалогу.

Најважнија тема разговора била је планирана свечаност освећења новоподигнутог спомен-храма Светим српским новомученицима на војном гробљу у Маутхаузену где су сахрањени мученички пострадали српски заробљеници из Првог светског рата. У вези дуго очекиваног и величанственог спомен храма, истакнута је битна улога братске сарадње Српске Цркве са Бискупијом у Горњој Аустрији и са аустријским Црним крстом, добротворном институцијом за неговање гробља у Аустрији.

У име Епархије аустријско-швајцарске, владика Андреј се бискупу Фрајштетеру захвалио на његовом учешћу у званичној посети кардинала Кристофа Шенборна Београду у новембру 2018. када је учествовао у спомен-служби поводом завршетка  Првог светског рата. Важном сусрету у седишту војног бискупа у центру Беча присуствовао је и јереј Јован Говедарица, парох Богородичног храма у 16. округу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести