Епископ Андреј посетио бискупа Санкт Пелтена

Published On: 11/05/2021

У суботу, 8. маја 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријск-швајцарски г. Андреј посетио је бискупа Санкт Пелтена, престонице Доње Аустрије, Његову екселенцију др Алојза Шварца. У срдачној аудијенцији којој су, у пратњи епископа Андреја, присуствовали и српски православни парох у Санкт Пелтену јереј Далибор Петрић и секретар г. Милан Кострешевић, бискуп Шварц је упознао госте са актуелним стањем у својој бискупији, о плановима за јачање мисије Цркве у Доњој Аустрији и шире у целој земљи.

Захваљујући се на срдачној добродошлици, епископ Андреј је упознао бискупа Шварца са организацијом и црквеном мисијом у Епархији аустријско-швајцарској као и на подручју саме парохије у Санкт Пелтену. Саговорници су имали прилику да размене мишљења по низу друштвених, етичких и теолошких питања, па су у складу са тим исказали наду да се разговори у духу хришћанске љубави и поштовања наставе.

Захваљујући се на добродошлици бискупу града Светог Иполита Римског, епископ Андреј је бискупу Шварцу упутио позив за узвратну посету.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести