Епископ Андреј примио представнике аустријског ,,Црног крста“

Published On: 17/08/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је 8. августа 2021. године новоподигнути спомен-храм Светих српских новомученика у Маутхаузену. На војном гробљу где се налази спомен храм, на коме су сахрањени мученички пострадали Срби (преко осам хиљада) у Првом светском рату, владика Андреј је  примио представнике Црног крста, институције за неговање гробаља у Аустрији.

Делегацију је предводио г. Јоханес Каинцбауер, док су сусрету присуствовали и секретар грађевинског одбора спомен храма г. Жељко Малешевић и стручни референт за неговање војног гробља у Маутхаузену г. Андреас Гирер.

Епископ Андреј је примио срдачне честитке поводом изградње историјског српског храма на војном гробљу у Маутхаузену, док се у наставку разговора дошло до заједничког мишљења о потреби заједничког неговања читавог гробља на коме су несрећно положили своје животе српски заробљеници из Првог светског рата. Представници аустријског Црног крста изложили су детаљно радни опсек и програм свеукупне делатности у корист гробља у читавој Аустрији на којима је сахрањено више десетина хиљада срба.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести