Епископ Арсеније обишао радове у храму Светог Симеона Мироточивог у Лесковцу

Published On: 05/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је 2. новембра 2021. године Лесковац, где је разговарао о даљим подухватима на изградњи храма Светог Симеона Мироточивог и учествовао у конференцији за новинаре.

Преосвећени Владика се том приликом сусрео са градоначелником Лесковца г. Гораном Цветановићем. Град Лесковац наставља да помаже да храм Светог Симеона, који је још увек у изградњи, постане још један од симбола града, још један драгуљ у круни знаменитости које постоје у лесковачком крају.

У храму су урађени подни радови и тиме је направљен један велики корак у изградњи светиње, којој тек предстоји да засија својим пуним сјајем, како и доликује, будући да је посвећена једном од највећих изданака српског православног рода.

Његово Преосвештенство је, у име лесковачког свештенства и верног народа, али и у име целокупне Епархије нишке, заблагодарио г. Цветановићу и Граду Лесковцу на свесрдној помоћи у извршењу значајних подухвата који се граде у славу Божју и свих светих, на корист и изграђивање садашњих генерација, а на понос и пример нараштајима који долазе. 

Такође, посећен је и парохијски дом у Лесковцу, који се тренутно реновира, а где су у току фасадни радови. По окончању радова на екстеријеру зграде, и она ће добити достојанствен изглед, прикладан месту на коме се налази.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести