Епископ Арсеније осветио дом Стефановића

Published On: 15/12/2021

У уторак, 14. децембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је медвеђску и сијаринскобањску парохију, у пратњи свештенства Архијерејског намесништва јабланичког.

Овом приликом освећен је новоизграђени дом породице Стефановић, која живи у Црном Врху поред Медвеђе. Кућа у којој ће ова породица сада достојније живети подигнута је захваљујући многим добротворима, који су својом љубављу и великодушношћу допринели брзој и квалитетној изградњи пристојног места за живот. По освећењу дома, укућанима су уручени пакети са намирницама, а најмлађи чланови породице Стефановић обрадовали су се пакетићима са слаткишима.

Преосвећени Владика је, у знак захвалности, великим добротворима овог пројекта уручио грамате. Грамате су уручене Колу српских сестара из Лесковца, фабрици „Смај продукт“ из Лазаревог Села, фабрици намештаја „Мита“ из Лесковца, млекари „Екомлек“ из Каоника и фирми за производњу и прераду меса „Браћа Ђокић“ из Лесковца. Реализацију пројекта су такође помогли и фабрика намештаја „Јела“ из Јагодине, фабрика намештаја „Виторог-промет“ из Новог Сада, фабрика за производњу кревета „Дрвопродукт Коцић“ из Стројковца, фабрика за производњу душека „Беосмарт“ из Београда, салон намештаја „Енигма“ из Угриноваца, хуманитарна организација „28. јун“ и господин Владислав Луковић из Атине. 

У Сијаринској Бањи је посећена децом богата породица Стојковић. Ове године, Стојковићи су добили своје десето дете, те им је овог пута уручена неопходна помоћ, али и изражене честитке због храбрости и спремности да, и поред свих потешкоћа, овај дом буде испуњен смехом толиког броја деце, којој су овом приликом подељени поклони.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести