Епископ Атанасије богослужио у Милешеви

Published On: 19/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је 16. новембра 2021. године, када Православна Црква прославља успомену на Обновљење храма Светог великомученика Георгија – Ђурђиц, свету архијерејску Литургију у параклису Свете Касијане у манастиру Милешеви.

Саслуживали су настојатељ манастира Успења Пресвете Богородице у Сељанима код Пријепоља игуман Петар и протођакон Иван Савић.

– Желео бих сабрати нашу заједничку пажњу на овај светли празник који доживљавамо као једну духовну оазу, оазу на духовном путовању у којој се освежимо и оснажимо да можемо даље наставити свој пут ка Царству Небескоме а кроз ову животну пустињу. Светитељи Божији, а посебно они који своје животе принесоше Господу Христу, јаче у нашој свести уцртавају стазу којом ми треба да идемо и којом смо се запутили. Сећајући се Светог великомученика Георгија и свих Светих мученика, и онога што данас прочитасмо из Светог Јеванђеља, нарочито оно: „Трпљењем својим спасавајте душе своје“, што поручује Господ, видимо да је овај наш пут са посебним захтевима. Од нас хришћана се тражи да волимо, и то не оном обичном, природном љубављу, том моћи којом је сваки човек снабдевен, него да волимо не само оне који нас воле и не само оне који прихватају да их ми волимо. Од нас се тражи да волимо и оне који нашу љубав не желе, који нашу љубав не прихватају, који нашу љубав и пажњу одбијају, одбацују, којима наша пажња смета, беседио је владика Атанасије.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести