Епископ Атанасије: На дан Богојављења Бог сваке године размиче границе нашег простора

Published On: 20/01/2022

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је 19. јануара 2022. године, на велики хришћански празник Богојављење, на дан када је Свети Јован Крститељ у Јордану крстио Господа Исуса Христа, свету архијерејску Литургију у параклису Свете Касијане манастира Милешеве.

Саслуживали су протојереја Николе Перковића; јереја Горана Крстића и протођакона Ивана Савића.

Након заамвоне молитве, предвођени Епископом Атанасијем, сви су изашли испред порте манастира Милешеве где је, код чесме, Преосвећени Епископ Атанасије извршио велико освећење воде.

У беседи коју је, након освећења Богојављенске воде, произнео присутном верном народу Божијем, Епископ Атанасије је рекао: – Учествујемо у догађају космичких размера, то је Богојављење. На дан Богојављења Бог сваке године размиче границе нашег простора, нашег постојања, нашег живота, наших способности, наших могућности. Бог активно учествује и Он је најприсутнији делатељ у историји. Многи људи то не виде, зато што не учествују у томе што се догађа. А ми који учествујемо осећамо силу Божију, присуство Божије, и сами добијамо веће дарове живота.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести