Епископ Атанасије: Нема препрека за онога ко жели да се обрати Христу

Published On: 07/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је 6. фебруара 2022. године Божанску Литургију у параклису Свете Касијане у манастиру Милешеви.

Саслуживали су протојереј Никола Перковић и протођакон Иван Савић, док су појале милешевске монахиње, предвођене игуманијом Аквилином.

-Не треба излазити из овог храма а да не понесемо са собом ону мудрост коју смо данас добили, или могли добити, слушајући свето Јеванђеље, океан мудрости, океан живота. Потребна су понављања и подсећања на оно од чега имамо користи, што може бити подстицајно за нас, за добар живот и пропутнину у Вечни Живот. Оно на шта се треба увек подсећати је љубав Божја, љубав Христова, ум Христов и начин како се приступа Њему. Људи често погрешно разумеју Господа Христа, а пред нама је неопходно да се запитамо колико Га ми познајемо, колико познајемо Христа. Реч Христову често изговарамо, па и у молитви, обраћајући се Њему, али, не питајући се често да ли идемо у истом правцу, да ли исто разумемо, исто схватамо, оно што нам Он говори. Оно што смо данас прочитали из Светог Писма говори нам о томе како нема препрека за онога који жели видети Христа, сусрести се са Њиме, разговарати са Њиме. Нема препрека ни за тог човека који жели да се обрати Христу нити има препрека за Христа да примети таквог човека и да услиши његову жељу, истакао је владика Атанасије.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести