Епископ Атанасије обишао новоизграђени конак-радионицу у манастиру Милешеви

Published On: 02/09/2021

У среду, 1. септембра 2021. године, након вечерње службе у манастиру Милешеви, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је, заједно са игуманијом Аквилином, новоизграђени манастирски конак у коме су у највећој мери монашке радионице.

Унутрашњост конака-радионице је већ у потпуности изграђена и уређена, неке од радионица вредне монахиње већ користе, а остало је да се још само заврше детаљи спољњег уређења. Новосаграђени конак својом лепотом, функционалношћу али и бројношћу радионица заиста изазива дивљење.

Преосвећени Епископ је обишао све делове конака и изразио велико задовољство урађеним послом. Игуманији Аквилини и њеном сестринству је зажелео да дуго и успешно користе све радионице на радост и напредак целокупног манастира али и на духовну корист и напредовање свих понаособ.

Игуманија Аквилина није крила задовољство због једног оваквог објекта који је изграђен и са поносом је Епископу представила радионице које су већ у функцији и које већ доносе добре плодове, свакако материјалне али и духовне.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести