Епископ Атанасије посетио манастир Светог Илије на Јабуци

Published On: 08/04/2021

Настављајући пастирско старање за поверену му паству Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је 6. априла 2021. године манастир Светог пророка Илије на Јабуци код Пријепоља.

Након обиласка манастирског комплекса и сагледавања целокупног стања Преосвећени је у разговору са игуманијом манастира мати Аном и монахињом Евдокијом исказао своје задовољство затеченим стањем. Сви објекти манастирског комплекса су уредни, редовно одржавани и у функцији. Ипак, најважније је то да молитва непрекидно тече, што причињава највећу радост, истакао је епископ Атанасије, охрабривши монашко сестринство манастира Светог пророка Илије да наставе у истом духу.

Игуманија Ана је пренела Епископу са каквим се проблемима и искушењима сусрећу у раду али их то не спречава да, уз Божју помоћ, несмањеном снагом, уз пуно воље и жеље за напредак и духовно јачање, наставе ово богоугодно дело  у славу Божју и на добробит целом српском роду.

Да је стање у манастиру заиста за сваку похвалу показује комплетан манастирски комплекс самим својим изгледом. Јер је у задње време доста тога изграђено, трудом монахиња, помоћу и прилозима добрих и добронамерних људи а све са благословом Епископа. У прилог томе говоре и бројни посетиоци те скоро изграђене и формиране светиње Милешевске епархије.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести