Епископ Атанасије се састао са руководством општине Пријепоље

Published On: 15/04/2021

У среду, 14. априла 2021. године, у манастиру Милешеви одржан је још један у низу састанака Преосвећеног Епископа милешевског г. Атанасија и представника локалне самоуправе Општине Пријепоље.

Поред Владике, епархијску делегацију чинили су још и  игуманија манастира Милешеве мати Аквилина и архијерејски намесник пријепољски протојереј Игор Ерић, док су општину Пријепоље представљали председник Општине г. Владимир Бабић, начелник Општинске управе г. Миодраг Ћубић и члан Општинског већа задужен за односе са верским заједницама г. Зоран Петрић.

Тема разговора је било сагледавање динамике и могућности за обележавање јубилеја 800 годишњице манастира Милешеве. Сви учесници су изразили заинтересованост за значајан јубилеј манастира Милешеве и пријепољског краја и изнели своја гледишта и мишљења у вези са његовим прослављањем. Сагласни су да је тај догађај значајан не само за манастир Милешеву већ и за Епархију милешевску, за општину Пријепоље али и за цео наш српски род. У складу са тим, сложили су се сви, не треба дозволити да се тако значајан датум због тренутне ситуације не обележи већ се требају наћи могућности како да се, у складу са свим прописима и препорукама државних органа, на достојан начин организује његово прослављање, у чему ће Општина Пријепоље и Епархија милешевска заједнички дати свој максимални труд.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести