Епископ Атанасије у посети архијерејском намесништву пљеваљском

Published On: 02/05/2022

У петак Светле недеље, 29. априла 2022. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије боравио је у пастирској посети архијерејском намесништву пљеваљском.

Преосвећени је најпре у манастиру Свете Тројице угостио декана Факултета савремених уметности у Београду др Сашу Филиповића и његове сараднике. По благослову епископа Атанасије, др Филиповић је ангажован на консервацији фресака манастирског храма. Овом приликом епископ је прегледао радове који су у току и од својих гостију добио информације о плановима за даљи ток радова.

Након детаљног разгледања и сагледавања стања манастирског фрескописа Преосвећени је са свештеницима обишао храм Светог великомученика Георгија на Гукама и завршне радове на парохијском дому који се гради у порти храма. Ту му је предочено докле се стигло са радом и уређењем парохијског дома и порте.

На крају своје посете Пљевљима Преосвећени је одржао братски састанак са свештенством пљеваљским и том приликом су му предочене тренутне материјалне и духовне прилике овог краја као и планови за будући рад. Владика је похвалио свештенике за њихов рад и труд и пожелео да и у будуће успешно делају на Њиви Господњој која им је поверена.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести