Епископ Атанасије у посети директору Рудника угља АД Пљевља

Published On: 31/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије посетио је 29. децембра 2021. године извршног директора Рудника угља АД Пљевља г. Милана Лекића.

Састанку су присуствовали и директор сектора Производња г. Милинко Газдић који је и члан Епархијског управног одбора Епархије милешевске; архијерејски намесник пљеваљски протејереј-ставрофор Саша Јањић; секретар Епархије јереј Горан Крстић и службеник Епархије протођакон Иван Савић.

У срдачној и пријатељској атмосфери епископ Атанасије је захвалио Руднику угља и извршном директору лично на исказаном пожртвовању за помоћ Српској Православној Цркви.

– Лекић је прави човек на правом месту. Поштујем разумевање директора према свим потребама овог народа, поготово то што цени светиње, попут манастира Свете Тројице. Од тога ће сви имати користи, не само они који ће се Богу молити. Пошто је ово простор Милешевске епархије Српске Православне Цркве мене јако радује сваки напредак на овом простору – и црквени, али и привредни. Много значи да се народ запосли. Јако је битно да људи овде имају перспективу. Радујем се што сам имао привилегију да посетим г. Лекића, поручио је владика Атанасије, који је поклонио извршном директору репродукцију милешевске фреске Светог Саве.

Извршни директор се захвалио Епископу на указаној части, вредном поклону који ће убудуће красити његов кабинет, али и лепим речима, истичући да је посета епископа Атанасија велика част и привилегија.

– Имајући у виду да је извођење радова у порти манастира Свете Тројице од стране наше компаније изазвало салву недобронамерних реакција појединих медија блиских бившем режиму, отворена подршка владике Атанасија нашим активностима свакако да је од великог значаја, рекао је г. Лекић.

Он је истакао да ће свим својим бићем наставити да се залаже за препород пљеваљске општине и да ће, што је у његовој моћи, учинити све да српске православне светиње, али и сакрални објекти других верских заједница, спортски клубови, невладине организације и сви грађани имају партнера у Руднику угља.

– Посебна ми је част и задовољство што сам имао прилику да упутим Одбору директора иницијативу да свако новорођенче у нашој општини добије по 100 евра помоћи од стране наше компаније. То није велика сума, са њом, на жалост, наши суграђани неће задовољити ни основне потребе, али то је један друштвено-одговоран гест наше компаније која је исказала бригу за питање наталитета и љубав према нашим најмлађима, саопштио је г. Лекић.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести