Епископ Иларион богослужио у Зајечару

Published On: 08/03/2022

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је 6. марта 2022. године, у Недељу сиропусну, светом архијерејском Литургијом у Саборној цркви у Зајечару.

Саслуживали су архимандрит Козма и зајечарски свештенослужитељи. Након читања јеванђелске перикопе беседио је архимандрит Козма:

-Пост, молитва и чињење добрих дела треба да доведе до љубави према сваком човеку и да у свакоме препознамо свог ближњег. У посту, осим телесног уздржавања од хране, нарочито важно уздржавање од ружних и злих помисли, ружних дела, оговарања и осуђивања других. Затим је пожелео свима да, преображени молитвом, у здрављу и радости дочекамо празник Васкрсења Христовог.

По отпусту Литургије, верницима се обратио и владика Иларион подсетивши на позив Светог Јована Претече на покајање, јер само покајањем и отвореним срцем можемо примити Господа у себе. Владика је потом позвао све чланове црквене заједнице на свакодневно читање Псалтира у групама које ће се формирати у договору са надлежним парохијским свештеником.

Извор: Епархија тимочка

Повезане вести