Епископ Исихије осветио ангио салу у Ваљевској болници

Published On: 29/12/2021

Ангио сала више година је драгоцен ресурс Опште болнице Ваљево у лечењу кардиоваскуларних болести, које су нажалост веома заступљене на територији коју покрива ова установа, а и шире.

Како би се на овај огранак болнице и све који у њему раде излила благодат Божја, Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије је 29. децембра 2021. године осветио просторије, уз саслуживање протонамесника Филипа Јаковљевића и игумана манастира Меркшинца јеромонаха Серафима у молитвеном присуству директор Опште болнице др Бранке Антић, лекара и медицинског особља.

-Благодаћу Божјом и живимо и постојимо. Бог је тај који допушта да се разболимо. Са нама је и кад нам је добро и када клонемо. Блажен је онај који верује у то, уме и може да се обрати за помоћ. Тај ће осећати присуство деснице Вишњега и знаће да све што чинимо – чинимо у славу Божју, рекао је владика Исихије након освећења.

-Нека Бог благослови све вас и нека буде благословена служба у овој изузетно важној просторији и да се сви заједно трудимо за спасење. Свако има свој призив и слободу и не треба да се жалости ако други верују и изражавају своју веру ношењем крста и поштовањем икона. Наша вера не треба да нас одваја од других. Напротив! Треба да нас приближава другима били они верници или неверници, да попут Господа Христа једном истом љубављу волимо и вернике и невернике, поручио је владика Исихије приликом освећења ангио сале и благосиљања лекара и медицинских радника, који се у њој боре за спасавање живота људи.

Молитвено сабрање владика Исихије заокружио је даривањем иконе Пресвете Богородице, коју је у име запослених примила др Бранка Антић, директор Опште болнице Ваљево.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести