Епископ Исихије посетио Казнено-поправни завод Ваљево

Published On: 01/01/2022

Откако је пре пола године отпочео своје духовно старање о верном народу Епархије ваљевске, Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије уприличио је прву посету управи и штићеницима Казнено-поправног завода Ваљево.

Владику Исихија, његовог заменика протонамесника Филипа Јаковљевића и секретара ђакона Александра Панића дочекала је в. д. управника Светлана Веселиновић са начелницима служби, као и духовник установе јереј Дејан Трипковић са ђаконом Драганом Станојевићем, сталним сарадником у организацији духовно-културних програма у Заводу.

Са жељом да се ближе упозна са радом установе и свим активностима које се спроводе у процесу ресоцијализације, владика Исихије је обишао цео затворски комплекс: погоне за производњу контејнера за смештај теренских радника и пвц столарије, пољопривредна газдинства, спортске терене, као и објекте у којима се реализују секције и манифестације из области културног стваралаштва. Приликом обиласка, владика Исихије задржао се у разговору са неколико осуђеника, што је на њих оставило снажан утисак.

Духовни живот у овој установи веома је богат и из њега је проистекла идеја за градњу храма, који би, као и капела у којој се сада обављају богослужења, носио име Светог Саве. Владика Исихије је подржао ту идеју. У маниру традиционалног гостољубља, размењени су дарови. вВладика Исихије поклонио је библиотеци КПЗ комплет књига Светог владике Николаја, а управа установе је пригодно узвратила у знак сећања на његов први долазак.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести