Епископ источноамерички Иринеј: Апел за помоћ Грчкој поводом пожара

Published On: 23/08/2021

Епархија источноамеричка предузима посебну иницијативу за прикупљање средстава за помоћ угроженој Грчкој нацији, поводом катастрофалних пожара који су задесили ову земљу, ефективно са недељом, 22. августа 2021. године.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије упутио је изразе своје братске и срдачне подршке Његовом Блаженству, Архиепископу атинском и све Јеладе г. Јерониму, кога је замолио да пренесе молитве васцелог српског православног рода који није и никада неће заборавити да је у скорој прошлости готово јединог пријатеља у великим, ратним недаћама које је преживео имао у братском грчком народу и сестринској Јеладској Цркви:

„Изобилна помоћ коју сте Ви, наша грчка браћа и сестре, слали у српске земље представљала је за нас не само храну, одећу, обућу и друге потрепштине, него и знак да у нашој близини имамо најближе пријатеље који не желе да учествују у неправди којој смо били изложени“.

Као што је наш Патријарх и отац то учинио, и ми такође овим упућујемо изразе Нашег најдубљег саучешћа породицама пострадалих, уз чврсту веру да ће Господ у насељима праведника населити све оне чији су се земаљски животи угасили у пламену. Прилоге можете доставити онлајн преко: www.paypal.com

Са архијерејским благословом и благодарношћу,

+Иринеј
Епископ источноамерички

Извор: Епархија источноамеричкa

Најновије вести

Повезане вести