Епископ милешевски Атанасије: Божић је дан Христовог доласка као Цара, Учитеља и Спаситеља

Published On: 11/01/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије на чалствовао је 10. јануара 2021. године литургијским сабрањем у храму Светог Николаја Српског у Коловрату код Пријепоља.

Саслуживали су архијерејски намесник пријепољски протојереј Игор Ерић, јереј Горан Крстић и ђакон Иван Савић. -Радост Божића се наставља, а њу ћемо увек најбоље проживети учешћем у божанским службама. Божић је и дан нашега поновног опредељивања и потврђивања свога опредељења. Потврђујемо сваког Божића, ми који смо се већ раније определили да будемо хришћани, и поново се изјашњавамо и поново се учвршћујемо као хришћани. Јер Божић је дан Христовог доласка као Цара, нашега Учитеља и нашега Спаситеља.

– Човечанство је показало да не уме и да не може да живи спасоносно, животом који траје, животом за вечност. Зато је Онај који нас је створио и дао на овај свет и који нас воли непрестано, неодступно, дошао да нас научи, да буде наш Учитељ, Спаситељ и Путеводитељ и Онај који нас оснажује на том путу. И ми се зато поново опредељујемо и изјављујемо да смо Христови. Данашњи прочитани одељак из Јеванђеља нам говори о значају тога да имамо поверења у Бога, јер говори о Божјем старању. Рекли смо да се препуштамо Божјем вођењу, а данашње Јеванђеље нам говори управо како су безбедни и осигурани они које Бог води иако је тај пут херојски пут и пут страдања. То је пут који промишља Божија мудрост.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести