Епископ Митрофан посетио Калгари

Published On: 01/03/2022

 Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Митрофан посетио је 26. и 27. фебруара 2022. године црквену заједницу у Калгарију, где је свечано прослављена храмовна слава Свети Симеон Мироточиви.

Прослава је почела светом Литургијом на сам празник, 26. фебруара 2022. године, коју је служио свештеник Обрад. Владика је пристигао у суботу навече и директно са аеродрома дошао у храм на вечерње богослужење. Свештеник Обрад је служио вечерње, а Владика је надахнутим појањем све присутне срцем и мислима вратио у древне српске манастире и подсетио на лепоту манастирског појања.

Владика је после богослужења провео време у духовном разговору са верницима у црквеној сали.

У недељу, 27. фебруара, владика Митрофан је служио свету архијерејску Литургију уз саслуживање свештеника Десимира и Обрада, као и ђакона Георгија из руске цркве Свих светих. Славски колач породице Риста Протића је преломљен након заамвоне молитве, а кумство за наредну годину прихватила је породица Зорана Милановића. У својој богонадахнутој беседи Владика је подсетио на историјски и верски значај Светог Симеона Мироточивог и упутио верне да следују његовом примеру.

У препуној црквеној сали одржан је славски ручак уз наступ Културно-уметничког друштво „Фрула“.

У светлу Јеванђеља Владика је посетио једног теже оболелог парохијана у болници, а увече је био гост породице Николић.

Извор: Епархија канадска

Најновије вести

Повезане вести