Епископ Никодим: Угледајмо се на пламену веру Светог пророка Илије

Published On: 04/08/2021

Велики празник Светог пророка Илије окупио је мноштво верника на светој архијерејској Литургији у заједничкој молитви на челу са Његовим Преосвештенством Епископом далматинским г. Никодимом. Слава задарског храма посвећеног дивном светитељу прослављена је тако у радосном сабрању.

„Данас смо окупили да Господу принесемо ту умну жртву и да будемо достојни наследници како светих апостола, тако и свих отаца који су широм васељене проширили православну веру, а такође и наших славних предака који су је до данашњег дана очували и предали нама. То је вера која нас спасава, вера у Бога који је дао свог јединог Сина да преузме на себе људску природу у свему сем у греху, али и да наше грехе понесе, да нас приведе у наручје Очево и од нас направи своју малу браћу и децу Царства Небеског. На то смо, драга браћо и сестре, позвани, као и да се угледамо на пламену веру Светог пророка Илије, што смо данас чули у Јеванђељу, да је он по данашњој Палестини где год је стигао проповедао реч Божију“, поручио је владика Никодим.

„На том свом путу, он је чинио разна чудеса и кроз то људе приводио вери, да би се на крају узнео на небо у пламеној кочији, отишао у наручје Божије и нама показао да и ми, као православни хришћани, треба да следимо његову веру у Тројединога Бога, Оца и Сина и Светога Духа. То је вера која нас је спасавала кроз векове и само ако је следимо можемо се надати спасењу, а то подразумева да имамо љубави једни према другима, да не живимо у страху и да се не стидимо свога идентитета, ни своје вере. Нека се благодаћу Духа Светога на многа и блага лета сабирамо у нашим светим храмовима и тамо се радујемо једни другима“, поручио је епископ Никодим.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести