Епископ Сава: Сусрет са Христом преображава сваког човека

Published On: 06/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, служио је 6. фебруара 2022. године, у Недељу о Закхеју, свету Литургију у храму Светог Василија Острошког на Бежанијској коси.

-Сусрет са Христом преображава сваког човека. Тај сусрет рађа покајање чији је плод промена начина живота, окретање од зла ка добру. Видимо да Закхеј не само да враћа ако је некоме нешто узео, већ то враћа четвороструко. Покајање суштински и из темеља потреса човека и мења га. Јеванђеље нам показује да је сваком човеку отворен пут ка Христу, да сваки човек може да сусретне Христа, да не постоји ни једна препрека за наше спасење, да не постоји ни један грех који је човек учинио а да му Бог не може опростити, рекао је Епископ марчански г. Сава.

-Потребно је да кренемо са жељом да сусретнемо Бога и да се из корена променимо. Јеванђеље нам даје кроз мноштво примера, а данас слушамо о једном царинику који је уложио труд кроз смирење да би се сусрео са Христом. Жеља нас води ка заједници са Христом и Христос препознаје нашу жељу и нашу веру. Христос стоји пред сваким од нас. Потребно је само да и ми одговоримо нашом жељом и расположењем за спасење у Христу, јер сусрет са Христом јесте спасење за свакога од нас, закључио је Епископ марчански Сава, викар Патријарха српског.

Најновије вести

Повезане вести