Епископ Силуан у канонској посети Квинсланду

Published On: 26/04/2021

Канонска посета Квинсленду Његовог Преосвештенства Епископа г. Силуана започела је 16. априла 2021. године Другим бденијем у храму Светог Николе у Вајколу, где се окупио велики број верника да заједно са својим архипастиром узнесе молитве Пресветој Богородици.

Сутрадан, 17. априла 2021. године, владика Силуан служио је свету архијерејску Литургију у Црквеној општини Успења Пресвете Богородице на Златној Обали. Том приликом Епископ је осветио обновљени Парохијски дом и рукопроизвео г. Луку Драшковића у чин чтеца.

Истог дана у поподневним часовима Епископ је посетио храм Светог Николе у Вулангаби где је одржао час веронауке ђацима Парохијске школе, а затим присуствовао недељном бденију. 

У недељу, 18. априла 2021. године, Владика је служио свету архијерејску Литургију у храму Светог Николе у Вулангаби. 

Током архипастирске посете Квинсланду, епископ Силуан је упутио верном народу речи утехе и охрабрења, указавши на Богочовека Христа који је једини сигуран ослонац у свакој кризи, једина утеха и наду, једини излаз из свих безизлаза човекових.

У понедељак, 19. априла 2021. године, завршавајући посету, Епископ је одржао братски састанак са свештенством Квинсланда у просторијама Црквене општине Светог Николе у Вајколу.

Извоор: Митрополија аустралијско-новозеландкса

Најновије вести

Повезане вести