Епископ Стефан: Мајке су најближе Богу

Published On: 26/12/2021

Недеља светих праотаца, 26. децембра 2021. године, свечано је прослављена свечаним евхаристијским сабрањем у Спомен-храму Светог Саве на Врачару где је на светој архијерејској Литургији началствовао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, уз саслужење свеколиког свештеничког братства заветног храма српског православног народа. 

Благољепију евхаристијског сабрања допринело је славословно појање хорова који славопој Господу узносе под уметничким руководством диригента Катарине Станковић. Након литургијског отпуста, сабране је пастирским и љубављу испуњеним речима поучио епископ ремезијански г. Стефан:

-Данас је велики празник посвећен мајкама, а када говоримо од мајкама мислимо најчешће на Пресвету Богородицу и све оне свете мајке, на оне мајке које рађају децу јер су тада најближе Богу. Црква данас упућује молитве и за све оне жене које још увек нису постале мајке. Сетимо се и многих примера из свештене историје наше Цркве, али и примера Светог Саве кога су родитељи измолили од Бога. Молимо се да наше мајке и сестре разумеју колико је важно бити мајка и колико је важно донети нови плод и нови род на земљу, а када то разумемо онда нећемо имати искушења и све ће у нашем животу бити на свом месту, закључио је епископ Стефан.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести

Повезане вести