Епископ Стефан: Потребно је да поверујемо у безграничну љубав Божју

Published On: 21/02/2022

Евхаристијским сабрањем у Недељу о блудном сину, 20. фебруара 2022. године, у заветном спомен-храму Светог Саве началствовао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског. 

Преосвећеном г. Стефану саслуживало је мноштво презвитерâ и ђаконâ, у молитвеном учешћу народа Божјег који се сабрао под сводовима највећег храма у Српској Цркви, учествујућу у светој Евхаристији и хранећи се са Трпезе Царства небеског.  

-Потребно је да се пред светињом поклонимо, потребно је да верујемо да су ближњи бољи од нас, а када греше да им дајемо шансу како би се поправили, јер живот је такав – пун искушења. Молимо се да имамо ревност старијег сина, али и љубав, покајање и спремност да будемо бољи људи. Грешимо и падамо, али потребно је да поверујемо у безграничну љубав Божју, да поверујемо у благодат и призив Божји, да се вратимо на прави пут. Млађи син је нама пример да је све у Богу могуће. Трудимо се и данас, да ако имамо искушења са ближњима, пријатељима и непријатељима, исправимо те грешке, како бисмо били бољи људи и спремније дочекали Велики пост, беседио је владика Стефан. 

Извор: ТВ Храм

Најновије вести

Повезане вести