Епископ Фотије: Бадњи дан је празник мира и заједништва

Published On: 07/01/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије изразио је задовољство што се велики број људи окупио на градском тргу у Бијељини, где је освештан и наложен бадњак и што заједнички прослављају Бадњи дан – празник мира, љубави и заједништва.

-Радујем се да сваке године долази све више људи на трг, који бих назвао тргом мира – да се Богу молимо и да наше празнике чувамо онако како наша вера проповеда, рекао је епископ Фотије којик је благословио верни народ и пожелио свако добро уз традиционални поздрав: Мир Божји, Христос се роди – Ваистину се роди!.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поздравио је окупљене грађане и пожелио им срећно Бадње вече и Божић: -Хвала вам што чувате традицију и што се окупљамо и саборујемо на градском тргу, под окриљем Цркве. Наставићемо да се међусобно уважавамо, поштујемо, те да празнике проводимо једни са другима, рекао је Петровић. 

Епископ Фотије претходно је богослужио у цркви Светог Ђорђа, одакле је кренула свечана литија до градског трга где је наложен бадњак.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести