Епископ Фотије: Хоћемо да будемо присутни у Тузли

Published On: 08/01/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије богослужио је 8. јануара 2022. године, на Сабор Пресвете Богородице, у Катедралном храму Успења Пресвете Богородице у Тузли. 

-У ове радосне дане традиционално долазимо у Тузлу да будемо уз свој народ у Тузли, где је уједно и Епископски двор што сведочи значај самог града за све нас, као и овог Светоуспењског храма који ће ове године прославити 140 година од освећења, поручио је владика Фотије.

-Радостан сам што сам данас у Тузли и што сам осетио велику љубав народа и градских отаца. Ево другог дана Божића смо у Тузли, у старом седишту наше епархије, као што будемо и за други дан Васкрса и за још многе велике празнике. Хоћемо да будемо присутни у Тузли, да чувамо предање које имамо. Ово је било наше седиште, центар наше епархије, које има диван храм посвећен Успењу Пресвете Богородице, а сада и дивну икону Млекопитатељницу са Свете Горе пред којом, колико сам чуо од отаца овог храма, чудеса се дешавају. Свештеници читају молитве и људи се исцељују по вери својој, истакао је владика Фотије. 

У току свете Литургије, на малом входу, Преосвећени Владика је рукопроизвео ђаконе  Немању Спасојевића и Лазара Илића у чин протођакона. 

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести