Епископ Јеротеј: Господ очекује од нас да будемо људи живога Бога

Published On: 03/01/2022

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј је богослужио 2. јануара 2022. године, на празник Светог свештеномученика Игнатија Антиохијског Богоносца, у храму Преподобне мати Параскеве на Чукаричкој падини. Саслуживало је свештенство и ђаконство те београдске светиње, уз појање хора у молитвеном учешћу многобројног народа Божјег.

Након прочитаних светописамских чтенија која су усмерена на молитвено исчекивање празника Рождества Христова, Епископ топлички је беседио о значају молитвеног исчекивања празника у којем се налази највећи израз љубави Божје према васколиком људском роду:

-Господ очекује од нас да будемо људи живога Бога, као што су били наши праоци, а сви смо ми по Аврааму деца Божја, јер је Авраам прво поверовао у Бога па био обрезан, као што и ми прво поверујемо у Бога, а потом своју веру крунишемо светом тајном крштења. Данас прослављени светитељи су веру сачували, и попут ових јеврејских отаца, преносили је један другоме све до данашњих дана, а нама су оставили у аманет да ми ту исту веру живога Бога преносимо својим потомцима.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести

Повезане вести