Епископ Јован: Бити Божји сарадник је сигуран пут у спасење

Published On: 25/10/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 24. октобра 2021. године, на празник Светог апостола Филипа, свету Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Дрену.

Саслуживали су архимадрит Доситеј Хиландарац, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј ставрофор Марко Митић, протонамесник Влада Димитријевић, протођакон Иван Гашић и ђакони Никола Урошевић и Стеван Илић. Благољепију сабрања допринело је појање хора Свети Димитрије из Лазаревца.

Том приликом, владика Јован је одликовао ђакона Николу Урошевића достојанством протођаконског чина.

-Богу се служи вером и послушношћу. Бити послушан значи бити одан и са радошћу испуњавати своје обавезе. Послушног човека Господ награђује истрајношћу и осећањем присуства Божјег у свом животу. Човек који не слуша је пун себе и горд човек. Зато Господ за своје ученике бира људе чистог срца, пуне честитости и смирености, просте рибаре. Истрајност, послушност и жртва су основ сваког позива. Бити Божји сарадник је сигуран пут у спасење и зато стално треба испитивати има ли Бога у нама? Треба живети по Богу и у Богу, откривати себе онакве какви заиста јесмо и суочити се са собом, исправљати се и признати своју грешност, беседио је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести