Епископ Јован богослужио у Бресници

Published On: 25/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 24. новембра 2021. године, на празник мученика Мине и великомученика Стефана Дечанског, свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница.

Саслуживали су свештеници храма светог Јоаникија протојереј Саша Антонијевић и јереј Милош Ђурић, као и протођакон Иван Гашић. За певницом појао је протојереј Драгослав Милован, а чтецирао је господин Владан Степовић.

 -Ако читамо Свето Писмо видећемо да се у Јеванђељу пре свега говори о љубави, и о томе да човек треба на божанску љубав да узвраћа човечанском љубављу. Права љубав је жртвена, љубав која је спремна да се жртвује за другога. Погледајмо сваки самога себе и рецимо ко је од нас спреман да да живот за другога. Онај који има вере у себи-он је спреман. Онај који има љубави према Богу, он је тај који ће и живот за другог положити. Човек који не уме да одговори на љубав Божију и који не уме да благодари на љубави Божијој, то је човек који је затворен у себе и који мисли само на себе. Саможиви и себичан човек не узвраћа љубав нити узвраћа уздарјем на дар и љубав другоме, како Богу, тако и човеку, беседио је владика Јован.

Велики број верника, од којих известан број њих и прославља Светог Стефана Дечанског као свог патрона и молитвеника пред Господом, окупио се под сводовима храма у Бресници да уз свог Епископа принесу молитве Васкрслом Господу и Светом Стефану Дечанском.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести