Епископ Јован богослужио у Виноградима

Published On: 05/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 4. фебруара 2022. године свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у насељу Виногради.

Саслуживали су протојереј Драган Брашанац, протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Саша Павловић. Чтецирао је господин Владан Степовић док је за певницом појао протојереј Драгослав Милован.

-Данашње Јеванђеље нам управо говори како је Господ поред оних својих дванаест великих Апостола и ученика изабрао још седамдесет ученика и послао их све по два и два да иду у градове. Може се поставити питање: Да ли је требало, заиста, оволики избор од ове седамдесеторице апостола будући да у то време није било много хришћана? Ово нам све говори да је било много оних људи, изабраних људи, који су желели да чују реч Божју, јер су знали да је у речи Божијој божанска сила и моћ. То нам само потврђује да човек не живи само од хлеба него и од сваке речи која излази из уста Христових. Апостолима је дато да проповедају реч Божју стога је Христос, управо у данашњем Јеванђељу рекао: „Жетве је много, а посланика је мало – и додаје Господ и каже – молите се Богу да пошаље посланике“. Другим речима да пошаље свештена лица, права свештена лица, богобојажљива, испуњена Богом да проповедају реч Божју. Проповедајући и предајући људима Господа Христа Свети апостоли су и служитељи те проповеди Божје, истакао је између осталог епископ Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести