Епископ Јован богослужио у Крагујевцу

Published On: 01/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 30. октобра 2021. године, када се Црква молитвено сећа Светог пророка Осије и Преподобномученика Андреја Критског, свету архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протојереји Срећко Зечевић и Дејан Лукић, протођакони Иван Гашић и Небојша Јаковљевић.

– Када се сабирамо на Литургији ми тако најбоље, најлепше и најузвишеније благодаримо Богу. Ми се Литургијом учимо како је потребно да живимо и да се молимо. Зато нека је благословено наше сабрање на молитви, јер је сам Господ Исус Христос рекао: „Ако се два од вас сложе на земљи, даће им Отац мој који је на небесима“. Ево нам правог разлога зашто се ми сабирамо у нашим храмовима и домовима на молитву. Бог се највише радује нама људима када у заједници прослављамо Бога и када као заједница упућујемо Њему наше молитве. Како каже наш народ: „Поток по поток ствара реку“, тако и наше појединачне молитве када се уједине излазе пред престо Божији. Када тражимо оно што је најнеопходније и ако та молитва излази из нашег чистог срца, онда Бог прима наше молитве. Онда нас Бог и благосиља, те зато је на нама да се непрестано молимо, беседио је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести