Епископ Јован: Васкрсење Христово у нама продубљује љубав

Published On: 26/04/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 24. априла 2022. године Пасхално вечерње у јагодинској цркви Светих апостола Петра и Павла.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Радосав Станковић, протојереји Александар Гајић, Дејан Марковић; јереји Милан Ђорђевић, Милош Ћирић, Срђан Дангузовић, Милош Јелић, Младен Алексић; протођакон Нинослав Дирак и ђакон Далибор Нићифоровић.

-Васкрсење Христово у нама продубљује љубав и говори нам да нико на овоме свету никада неће имати љубави према човеку као што Бог има према човеку. Јер Њега је љубав свела на земљу, њега је љубав за родом људским одвела на Крст и човек, шта је урадио и чиме узвратио? Мржњом. И не само мржњом него и прикивањем Бога на Крсту. Но Васкрсење Христово је наша радост. Зато Апостол Павле нам каже и поручује Радујте се у Господу и опет кажем, радујте се. Нема праве радости без радости у Богу и са Богом. Свака наша људска радост, она је краткотрајна. Можемо се, а то смо сви искусили, овог тренутка радовати, а после три минута туговати. Али радост коју Господ даје, то је радост која не престаје никад, истакао је владика Јован.

Владика је доделио г. Мирољубу Радовановићу из Јагодине Орден Вожда Карађорђа у знак признања за велику љубав према светој Цркви, коју је указао храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести