Епископ Јован: Вера је та која шири наше видике и хоризонте

Published On: 30/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован началствовао је 29. децембра 2021. године светом архијерејском Литургијским, на празник Светог пророка Агеја и Свете царице Теофаније, у храму светог Јоаникија Девичког.

Саслуживали су: протопрезвитери Саша Антонијевић и Сретко Петковић; презвитер Милош Ђурић и јерођакон Василије (Старовлах). За певницом су појали протојереј Драгослав Милован и вероучитељ Страхиња Савковић.

-Људи Христовог времена су били у недоумици и питали шта је ово и каква је ово наука нова када влашћу заповеда и духовима нечистим и слушају Га. На другом месту апостоли се питају каква је то власт у Христу када га и море и воде слушају. Сва чуда Христова и власт његову можемо да схватимо само вером. Вера је та која шири наше видике и хоризонте, да спознамо и сазнамо оно што не можемо нашим учењем да схватимо. Христово учење је пуно вечности, јер Бог је тај који у вечности борави. Из своје љубави и жеље да спасе људе, сваки човек који верује биће спасен, беседио је владика Јован. 

Храм светог Јоаникија Девичког био је испуњен верницима, а пре свега децом из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ која су предвођена својом веручитељицом Иреном Баћић активно учествовали у богослужењу.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести