Епископ Јован: Господ васкрсава све оне који у њега верују

Published On: 17/04/2022

У суботу, 16. марта 2022. године, на празник Васкрсења Лазаревог – Лазареву суботу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован началствовао је евхаристијским сабрањем у селу Бабе.

Саслуживали су архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник колубарско – посавски протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, јеромонах Серафим настојатељ манастира Тресије, јереј Жељко Јовановић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Бојан Миленовић.

-Ово је потресна прича, јер чувши ову причу најбоље би нам било, како то рече један свети отац, да останемо у тишини, да останемо и да тихујемо у дубини свога бића и да созерцавамо, односно да размишљамо о тајни овог драматичног догађаја. Од смрти нема ништа драматичније, али тамо где је Бог, где је Христос ту смрти нема, она има привремено дејство, али нема вечно дејство. И зато Господ васкрсава све оне који у њега верују. Ова прича нам данас говори о великом пореклу човековом, да човеково порекло није са земље, већ са неба, и да је Господ дошао да подигне човека, палог и огреховљеног човека,а потом да га узнесе тамо одакле је човек и настао, нагласио је владика Јован.

Извор: Епшархија шумадијска

Повезане вести