Епископ Јован: Ми видимо Бога онолико колико га носимо у својим срцима

Published On: 24/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован је служио 23. децембра 2021. године, на празник Светог Јована Деспота српског, свету архијерејску Литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Милић Марковић; јереј Стефан Дамјановић и ђакон Мирослав Василијевић. За певницом су појали протојереј Александар Борота; јереј Владан Костадиновић и вероучитељ Страхиња Савковић.

Тумачећи Христове речи које смо прочитали у данашњем Јеванђељу, Владика је истакао:

-Христос свим људима нуди спасење, али под условом да своје срце усмеримо ка Њему јер нас Он никада неће одбацити. Христу припада све, да спасава, да суди живима и мртвима, и Његова је сва власт. Нико не познаје Оца до Син, ни Сина до Отац. Христос открива Бога Оца свакоме ко верује у Сина. Нико не може познати тајну Свете Тројице, али нам је ипак она откривена онолико колико нам је довољно за спасење. Ми видимо Бога онолико колико га носимо у својим срцима. Ко не зна Бога Оца треба да се обрати Богу Сину јер нам Он открива онолико колико ми можемо да поднесемо. Нико није могао да каже “ја сам пут истина и живот” осим Господа Исуса Христа. Ко иде путем Христовим налази мир у души својој, а онај који нема мира у себи, он не може ни да шири мир око себе, и такав човек стално живи у грчу. Такви људи се муче и зато Господ њима каже да ће их одморити.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести