Епископ Јован: Срце је главни духовни орган

Published On: 02/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 1. новембра 2021. године, када Црква прославља Светог Прохора Пчињског, свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве на Аеродрому.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Зоран Крстић, и јереј Александар Мирковић.

Чтецирали су богослови из Богословије Светог Јована Златоустог, а за певницом је било братство храма са појцима-богословима.

-Чули смо како Господ каже: благо онима који су чистога срца јер ће Бога видети. Заиста, срце човеково је главни духовни орган. Срце је то у коме обитава Бог или онај други, љубав или мржња, зло или пакост. Зато Господ каже: благо онима који су чистога срца, они ће Бога видети. То у исто време подразумева да будемо искрени људи, да се трудимо искрено да живимо, и да говоримо о истини. Али не само да говоримо, него и да живимо искрено и поштено. Христос нам је оставио свој мир и велику радост, па тако ће и рећи Господ на крају: „радујте се и веселите се у онај дан, јер је велика награда ваша на небесима“. Иштите најпре Царства Божијега и правде његове, а све остало ће вам се придодати. То је врло важно, децо драга, да тражимо правду Божију, а тражићемо је ако се трудимо да живимо у правди, рекао је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Повезане вести