Епископ Јован: Јеванђеље би требало да буде путоказ свакога човека на овоме свету

Published On: 02/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 30. новембра 2021. године, на празник Светог Григорија Чудотворца, свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у насељу Сушица.

Саслуживали су: протонамесник Александар Сенић, јереј Марко Вуксановић, јереј Урош Костић и ђакон Саша Павловић. Чтецирао је Владан Степовић, док су за певницом појали Страхиња Савковић, Марко Стевановић и ученици крагујевачке Богословије.

По прочитаном Јеванђељу, Преосвећени Владика Јован се обратио верном народу:

– Јеванђеље би требало да буде путоказ свакога човека на овоме свету. Зато што ћемо у њему наћи много више одговопра на сва наша питања, проблеме и недоумице. У Јеванђељу има више одговора него што цело човечанство може да постави питања. Да би човек носио Бога у себи, он треба да отвори своје срце да Бог уђе у њега. Зато и каже у Јеванђељу: „Ево стојим крај врата твога срца и куцам и ако отвориш, настанићу се Ја и Отац мој са Духом Светим“. Погледајте то смирење Божје. Бог који је створио сву твар. Он, господар нашег живота, се толко смирава и траже од Његовог слуге даму отвори срце своје да Бог уђе у њега. Зашто? Зато што је Бог човеку дао слободу да се може определити да ли ће чинити зло или добро. Зато и човек највише и личи на Бога, управо по датој слободи.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести