Епископ Јустин богослужио у параклису Васкрсења Христовог у Окружном затвору у Београду

Published On: 19/04/2022

-Јеванђљска блага Христова вест доноси радост сваком који је затражи у својој души, чинећи потпуни преображај онима који приступе Христу, често чак и неприметно, рекао је епископ Јустин, координатор добротворних и мисонарских делатности Архиепископије београдско-карловачке.

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин служио је 19. априла 2022. године, на Велики уторак, свету Литургију пређеосвећених дарова у параклису Васкрсења Христовог у Окружном затвору у Београду. Саслуживали су духовник те установе јереј Глигорије Марковићм, ђакон Бранислав Јоцић, ипођакон Војислав Луковић и чтец Дражен Крачић. Појали су студенти Православног богословског факултета у Београду Филип Миливојевић и Никола Савић.

Светој Литургији су молитвено присуствовала притворена лица, као и запослени те установе откривајући истину Царства Божјег у коме нема „ни  мушког ни женског, ни роба ни слободњака“. Епископ Јустин је нагласио да је Царство Божје намењено свима који га траже и да јеванђљска блага Христова вест доноси радост сваком који је затражи у својој души, чинећи потпуни преображај онима који приступе Христу, често чак и неприметно:

-Јеванђеље данашњег дана од Матеја је управо говорило о посети затворенима као тајни сусрета са Христом који се налази на месту сваког људског недостатка, страдања и патње ради преображаја палог постојања у вечни и истинити живот са Богом. Пролазне су варљиве све људске материјалне жеље наспрам жеље за сусретом са Богом који доноси истинску радост и пуноћу живота.

На крају свете Литургије Преосвећени Владика је присутнима поделио иконе са благословом Његове Светости Патријарха, као и пакете са хигијенским потрепштинама, скромни васкршњи дар и Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке.

Извор: ТВ Храм

Повезане вести