Епископ Јустин: Где је Бог ту су присутни љубав и радост

Published On: 02/03/2022

-Христос није нека измишљена прича и фантазмагорија. Он је реални и истинити Бог који је дошао на земљу и живео међу нама, а тамо где је Бог присутан тамо је присутна љубав и радост, тамо је присутно Царство небеско ка коме ми стремимо већ овде, беседио је владика Јустин.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, благоизволео је да 27. фебруара 2022. године, у Недељу месопусну, посети Светотројични храм у београдском насељу Кумодраж и предстоји евхаристијским сабрањем. 

-Главна тема данашње јеванђелске приче јесте љубав Божја, тј. она љубав која ће бити једини критеријум приликом нашег сусрета са Господом. У нашем животу Христа сусрећемо кроз свакога човека, кроз безначајнога брата који има потребу за нашом помоћи. Када то кажем не мислим само на материјалну помоћ. Колико су данас присутни искрен осмех, топла реч? Све то можемо да пружимо једни другима и то се од нас тражи. Ако не можемо материјално можемо на духован начин, можемо молитвом, утехом, људским ставом и односом према сваком човеку. Сви ми који се припремамо за Велики пост требамо да имамо на уму најважнију ствар да постити значи чинити Христа живо присустним овде и сада у нашем животу. Христос није нека измишљена прича и фантазмагорија. Он је реални и истинити Бог који је дошао на земљу и живео међу нама, а тамо где је Бог присутан тамо је присутна љубав и радост, тамо је присутно Царство небеско ка коме ми стремимо већ овде, рекао је епископ Јустин.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести

Повезане вести