Епископ Јустин на слави владике Никодима

Published On: 26/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ хвостански и викар Патријарха српског г. Јустин стигао је 24. новембра 2021. године у манастир Крку где је у његову част служена доксологија.

Након службе поводом празника Светог Стефана Дечанског, који је крсна слава Његовог Преосвештенства Епископа далматинског г. Никодима, освећени су сславски дарови. Том приликом епископ Јустин се обратио присутнима честитавши славу владики Никодиму:

 „Окупили смо се данас да заједно са нашим братом Епископом далматинским прославимо његову крсну славу, Светог благоверног краља Стефана Дечанског и заиста је велика радост, част и благослов бити у манастиру Крки у овој древној, апостолској Епископији далматинској. Желим пре свега као брат и пријатељ да упутим наискреније честитке епископу Никодиму и његовој сестри Даници, а онда и као викар Његове Светости Патријарха српског такође, да године његове службе и живота буду благословене и многе. Нека га Господ молитвама његовог небеског заштитника укрепи у подвигу који је и до сада тако храбро и благословено носио и нека његова слава буде иста она која је прославила и Светог Стефана Дечанског, а то је слава Христова, слава крста и васкрсења“.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести