Завршно вече Госпојинских свечаности у Крагујевцу

Published On: 22/09/2021

У понедељак, 20. септембра 2021. године, у свечаној сали Епархијског двора приређен је пригодан духовни програм на позив и призив домаћина, Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, а у организацији братства Саборног храма Успења Пресвете Богородице, како би се молитвено привеле крају Госпојинске свечаности, које се већ дванаесту годину одржавају у Крагујевцу и Епархији шумадијској.

Уз благодарење Господу што је благословио да се традиција одржавања Госпојинских свечаности не прекине у тешким здравственим условима, већ да се уз чисту молитву праведника, несебичан труд Цркве Божје и институција државе, молитвена, образовна и културна сабрања ипак одрже на духовну корист и укрепљење, сумирани су утисци и истакнута захвалност због ућешћа на дванаестим Госпојинским свечаностима архимандрита Методија, игумана Свете Лавре Хиландара, проф.др Владете Јанковића, проф. др Милоша Ковића и др Немање Девића, Ђорђа Ђурђевића. Снимак свих предавања и дешавања са Госпојинских свечаности налази се на званичном you tube каналу Епархије шумадијске.

И ове године, посредством надлежних вероучитеља, ученици шумадијских школа су одговарали на тему конкурса, а најуспешнијим ауторима радова Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уручио је плакете захвалности на њиховом доприносу, на љубави, на вољи и труду, на сусрету у молитви и врлини.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести