Заседао Синод Руске Православне Цркве

Published On: 10/11/2021

Под председавањем Његове Светости Патријарха московског и све г. Кирила, 8. новембра 2021. године одржан је састанак Светог Синода Руске Православне Цркве. Предстојатељ Руске Православне Цркве узео је учешће у састанку, који се одвијао преко средства комуникације на даљину, из историјске конференцијске сале Светог Синода у Патријаршијској резиденцији у Переделкину.

Отварајући скуп, Његова Светост Патријарх г. Кирил се обратио члановима Синода уводном речју, у којој је изнео дневни ред. Стални чланови Светог Синода су: Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, Митрополит кишињевски и све Молдавије Владимир, Митрополит астански и казахстански Александар, Митрополит ташкентски и узбекистански Викентије, Митрополит санктпетербуршки и ладошки Варсонофије, Митрополит крутицки и коломенски Павле, Митрополит волоколамски Иларион, Митрополит мински и заславски Венијамин, Митрополит воскресенски Дионисије.

Састанку су присуствовали и привремени чланови: Митрополит виленски и литовски Инокентије, Митрополит бориспољски и броварски Антоније, Митрополит ставропољски и невиномиски Кирил, Митрополит хабаровски и амурски Артемије и Епископ каменски и камишловски Методије.

Извор: patriarchia.ru

Повезане вести